5 april 2020

coronavåren - hemmavecka 3

Ytterligare en vecka hemma. Det är märkligt att jobba vecka efter vecka i hemmakontoret. Man softar runt hemma och blir mer och mer asocial. Hur oglamouröst som helst. För att motverka det, försöker jag komma in till stan några gånger per vecka. Handla åt föräldrarna, träffa nån kompis på promenadfika eller titta in en kortis på kontoret. 


Om man nu dagligen skall ombesörja förmiddags- och eftermiddagsfika, och det är så tråkigt eftersom man är själv, får man i alla fall fixa nått gott till. Här en busenkel variant på Reeses-godis. Kräver ingen gräddning, bara en bra köksmixer.


CORONAGODIS

100 g chillichoklad
100 g rostade jordnötter
100 g florsocker
2-3 droppar olivolja
flingsalt

Kör jordnötterna i mixer tills de är finhackade. Häll på socker och fortsätt köra tills det blir som jordnötssmör. Om det är svårt att få det att gå ihop, droppa några droppar olja. Det tar ett tag innan det går ihop. Smaka av och förstärk eventuellt med flingsalt.
Lägg plast i en brödform. Tryck ut jordnötsmassan. Ställ i kylskåp några minuter. Smält chokladen.
Pensla ut den över jordnötsmassan. Ställ i kylen. När det stelnat skär i småbitar, och ställ kallt.

Jag har min burk i frysen, så blir de inte så kladdiga. Originalreceptet föreslog att man skulle göra små praliner, rulla kulor och doppa i chokladen. Men det är jag för lat för.

Inga kommentarer: