11 oktober 2020

coronahösten - hemmavecka 28

Den här veckan innehöll mycket barnmys. Så härligt nu när hösten verkligen har lagt sig som en grå filt över landskapet.

I torsdags fyllde Erik 15 år. Han vår solstråle, filosof, manusförfattare, filmvetare och orienterare. Han med dubbeldiagnos och krävande skolsituation, men som börjar komma ifatt och snart skall välja inriktning på gymnasiet. Han som vi kämpar för och gläds med, och ibland blir alldeles galna på.
 
Grattis och tack för att jag får finnas här för dej!


Jag och Magnus (Eriks pappa) bjöd honom på hans favoritrestaurang Pinchos. Klara var tyvärr på en scoutaktivitet, så hon kunde inte vara med. Så vi fick rå om honom riktigt mycket. Det är så svårt att att fatta vart tiden tagit vägen. Han är längst av oss alla och med störst fötter. Han har så många häftiga drömmar om sitt liv, hoppas att han kommer att kunna uppfylla dem. Och jag är så tacksam att vi i föräldrateamet kan vara vänner och hjälpas åt med våra fina barn.


På fredagen drog Magnus och Erik till Skåne för att hälsa på farmor, som precis blivit änka. Jag och Klara började vår tjejhelg med ett dygn i Skärgården. Vi åkte ut till Smådalarö Gård på "Skärgårdsfredag". Där startade vi med en chark- och osttallrik på deras veranda. Med fin utsikt över havet. Riktigt varmt väder efter veckans regnande. Trevligt!


Sen fortsatte det med chips, vin/läsk och teveserier på rummet tills det var dax för god trerättersmiddag i restaurangen. Förrätten var bäst, friterade ostron och halstrad pilgrimsmussla och bubbel. Klara drack ett riktigt gott alkoholfritt bubbel (Oddbird by Richard Juhlin). 


På lördagen hade vi bokat den vedeldade bastun och jacuzzin efter en helt ok frukostbuffé. Buffén var i minsta laget, men det tror vi beror på corona, det som fanns på den var gott, men inget som stack ut. 


Det vi tog med oss matmässigt från det här dygnet var det goda fröknäcket som vi fick till charkbrickan. Klart beroendeframkallande, så vi bakade ett direkt när vi kom hem. Och fortsatte vår tjejhelg med att avsluta vår omtittning av säsong tre av The Crown (eftersom 4:an kommer snart) och till det äta våra favoritostar med fröknäcke, pimientos de padron, rostade kikärtor, lökchutney och hemgjorda marmelader. Och en stor form med vår variant av favoritefterrätten Tiramisu. Det kallar jag TJEJHELG!


BEIJERS FRÖKNÄCKE

1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl potatismjöl
0,5 dl olivolja
2 dl hett vatten

flingsalt

Valfri kryddning:
rosmarin och timjan
kummin
fänkålsfrö och anis

Blanda frön, mjöl och olja. Häll på hett vatten och blanda. Låt stå 10 min och svälla. Sätt på ugnen på 150 grader. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, så det täcker en hel plåt. Strö över rikligt med flingsalt och kryddor.

Baka i 60-70 min, så att det får lite färg. Låt svalna, bryt i bitar och förvara i en plastpåse.

1 kommentar:

BP sa...

15 år! Minns Erik och Klara när det var små, eller jo Erik var väl 6-7 år när kan kom på vernissage. Jättekul att han verkar vara lycklig och tillfreds med sig själv. Visst var kan konstnärligt lagd, eller minns jag fel.
Lika roligt är att du och Magnus är vänner och är ett stöttande föräldrateam för både Erik och Klara. Hans sambo verkar vara ute ur bilden eller är det bara ett intryck jag fick...
Å lyxhelgen med Klara sitter ju verkligen inte fel, speciellt med den förrätten - MUMS:-)