Min favoritlyxfrukost är egg benedict (eller royale). Den serveras med hollandaise, som ju är en sjukt god sås. Men ibland har man inte tid att göra riktig hollandaise, eller vill ha en lite lättare variant av den smörstinna såsen. Då funkar den här varianten riktigt bra.
LÄTT HOLLANDAISESÅS
2 äggulor
2 tsk olja
1 msk smör
1 krm paprikapulver
salt och peppar
0,5 dl vatten
0,5 dl gräddfil
1 msk citronjuice
1 krm citronskal
0,5 dl gräslök
Smält smöret i en panna och vispa in äggulorna och oljan. Det ska bli en tjock sås. Vispa sen in paprika, citronjuice och skal. Häll i vattnet och vispa tills det kokar upp. Ta av från plattan och vispa ner gräddfilen ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Häll i finhackad gräslök och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar