En av de bästa efterrätterna är chokladmousse. Men då måste det vara en len, fyllig mousse, med ordentlig chokladsmak och gärna lite rom. Jag gillar inte chokladpudding, så konsistensen är viktig.
Efter många försök, har jag hittat min favorit. Den kräver elvisp, för ägget och florsockret skall vispas ordentligt fluffigt, så att sockret smälter. Och det tar ett tag. Dekorera gärna med hallon eller kanderade apelsinskal.
Efter många försök, har jag hittat min favorit. Den kräver elvisp, för ägget och florsockret skall vispas ordentligt fluffigt, så att sockret smälter. Och det tar ett tag. Dekorera gärna med hallon eller kanderade apelsinskal.
BÄSTA CHOKLADMOUSSEN
2 dl vispgrädde
2 ägg
5 msk florsocker
100 g mörk choklad
1 msk rom
Vispa grädden ganska tjockt. Vispa ägg och florsocker fluffigt (länge). Smält choklad och vispa ner i äggsmeten, och rör ner rom. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i portionsglas, det räcker till 4-6 portioner.
Låt stå några timmar, gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar