När jag jobbar på kontoret i Sundbyberg, blir det ofta lunch från Hemköp. De har både en salladsbar och varm mat för självplock. I salladsbaren finns Picadelis utbud och jag är särskilt förtjust i deras sweet chilli-pastasallad. Efter lite googlande och testande har jag nu kommit fram till ett eget recept. Salladen passar bra till både rökt kött och grillad lax. Eller som ensamsallad med lite hackad kyckling i.
KRÄMIG PASTASALLAD
500 g spiralpasta (100g)
2 dl creme fraiche (3 msk)
2-3 msk turkisk yoghurt (2 tsk)
1 dl majonnäs (4 tsk)
1,5 dl sweet chilli-sås (2 msk)
1 tsk vitlökspulver (1 krm)
1 tsk rödvinsvinäger (1 krm)
1 tsk Sriracha (1 krm)
1 krm mald spiskummin (1 nypa)
15 körsbärstomater (3 st)
1 liten rödlök (0,25 st)
salt&peppar
1 msk hackad basilika (1 tsk)
Koka pastan och skölj av i kallt vatten. Hacka löken fint, dela tomaterna i fyra delar. Blanda alla ingredienser, utom basilikan, i en bunke. häll i pastan och rör runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Strö basilika över och servera.
Måtten inom parantes är om man gör en portion istället för ett helt paket pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar