27 juni 2010

årets flädersaft är räddad

Hos familjen Boksjö finns det en ståtlig fläderbuske, här syns den brevid en gungande Klara.



Vi fick tillstånd att plocka med oss en kasse blommor hem, till årets flädersaft. Mitt recept är en kombination från flera källor.



FLÄDERBLOMSSAFT

40 blomklasar
3 l vatten
2 kg socker
60 g citronsyra
5 citroner

Skölj av blomklasarna och tvätta citronerna. Skiva citronerna och varva dem med blommorna i en hink. Koka upp vatten, socker och citronsyra och häll över. Låt stå kallt i 4-5 dagar. Sila av och häll på flaskor som bör stå i kylskåpet. Eller frys in saften!



I år skall jag göra massor av GF på min saft. Blanda 3 cl koncentrerad flädersaft med 3 cl gin och fyll på med bubbelvatten i ett grogglas. Dekorera gärna med mynta och citronskivor!

Inga kommentarer: