16 juni 2010

lyxigt på lux

Chefens tradition att fira bokutgivningarna, tog igår redaktionen till restaurang Luxlilla Essingen. Det var vår första restaurang med en stjärna i Guide Rouge, men förhoppningsvis inte vår sista...



Restaurangen var sommartrevligt avslappnad och vi valde lunch från grillen. Jag tog en krydd- och chilipenslad rimmad fläskbog från Domta gård. Till det fick man plocka tillbehör från en buffé, som innehöll detta:

Nygrillad Gotlandssparris med schalottenlöksvinaigrette och extra lagrad Svecia
Gulbetor med gårdsfeta och kryddkrasse
Ugnsbakade solmogna tomater med körvel och dragon
Rostad fänkål med citron och vitlök
Grönsallad med örtdressing
Nyskördad färskpotatis med söt-stark senap, vårlök och kapris
Vitkålssallad med majonnäs och gräslök
Gravad citron
Olivröra med timjan
Örtsmör


Allt var väldigt gott, och det var svårt att välja och jag ville inte bli mätt, men det blev jag förståss, alldeles för snabbt!



Men i efterrättsmagen finns det ju alltid plats, så till kaffet tog vi lite tårta från dessertvagnen...



Läs mer på Lux vackra webbplats

1 kommentar:

BP sa...

Gissa om jag är sjukt avis. Så himla sjukt avis alltså. Vår melodi är att gå ned till 117 och turas om att bjuda varandra.

PS. Ni är värda dessa belöningar. Bra chef denna H;-) DS