*** GLAD ADVENT!!! ***
I min släkt är det tradition att vi ses på 1:a advent och äter revbenspjäll och rödkål, som en inledning på jultiden. Det skall vara tjocka revbensspjäll med tydlig smak av ingefära. Här är mitt favoritrecept.
JULIGA REVBENSSPJÄLL
1,2 kg tjocka revbensspjäll
Salt
Rubbing
1 tsk paprikapulver
0,5-1 tsk chiliflakes
1 msk råsocker
2 krm senapspulver
1tsk mald ingefära
3 krm nymalen svartpeppar
Pensling
3 msk sirap
1 msk varmt vatten
Dela revbenen mellan benen, lägg dem i en stor skål och salta dem ordentlig. Låt dem ligga i ca 30 minuter så att saltet drar in. Blanda alla kryddor till rubbingen och gnid in spjällen ordentlig med den.
Stek spjällen i 175 graders ugn ca 45 minuter till 72 grader. Efter halva tiden rör du i hop vatten och sirap till penslingssås och penslar spjällen på bägge sidor och vänder samtidigt på revbenen.
Vi har lyckats få biljetter till Bruce Springsteen i sommar (2012) och är så glada! Som bonus lägger jag därför ut mitt favorit-revbensspjällsrecept, som jag serverade första gången på en middag inför Springsteenkonserten 2003.
FUSKRÖKTA REVBENSSPJÄLL
Revbensspjäll
Liquid Smoke (på flaska)
vatten
BBQ-sås
Koka upp vattnet och tillsätt Liquid smoke i förhållandet en del rökkoncentrat till tio delar vatten.
Lägg i spjällen och koka en timme om de är tjocka, 40 minuter om det är fråga om spare ribs.
Ta upp spjällen och låt dem svalna, gärna vila i kylskåp över natten. Grilla på utegrill eller i ugn innan servering. Pensla med BBQ-sås upprepade gånger under grillningen.
Den vackra ljusbilden är hämtad från http://www.fotoakuten.se/ och bilden på Bruce är klippt från detta youtube-klipp där han sjunger Santa Claus is coming to town.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar