Det känns som en evighet och en kort sekund (för att citera Carola) sen hon föddes...
När Klara skulle välja årets födelsedagsmiddag, så frångick hon sin tidigare standardönskning sill och potatis och valde varmrökt lax med ugnsrostade rotfrukter. Det gillade vi vuxna väldigt mycket och jag gjorde mina honungsglacerade rotfrukter till födelsedagsbarnets glädje!
UGNSROSTADE ROTFRUKTER
3 morötter
2 palsternackor
1 stor bit rotselleri
8 potatisar
4 rödlökar
4 msk olivolja
4 msk flytande honung
gourmetsalt
kummin
nymalen svartpeppar
3 morötter
2 palsternackor
1 stor bit rotselleri
8 potatisar
4 rödlökar
4 msk olivolja
4 msk flytande honung
gourmetsalt
kummin
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skala och skär morötter, palsternackor, rotselleri, lökar och potatis i grova bitar. Lägg grönsakerna i en långpanna. Ringla olivolja och honung över rotfrukterna. Smula över gourmetsalt, kummin och nymalen svartpeppar.
Rosta dem i ugnen i minst 30 minuter, 200°C. Rör om då och då. De är klara när allt är mjukt och fått fin färg.
Klara hade valt hallontårta som födelsedagstårta. Gjord med familjens favoritfyllning, som finns beskriven här. Men på hösten får man geléhallon som dekoration...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar