24 november 2011

rullar med smak

Ända sedan Cesannas låg i Kungshallen, har jag tyckt att deras tunnbrödsrullar har varit den godaste snabbmaten. Sen flyttade de till Hornsgatan. Men nu bedriver de bara catering. Men Lea's mat finns kvar i lokalen på Hornsgatan 18 och fortsätter servera världens godaste gourmet- och vegorullar! Åk dit och smaka om du inte redan gjort det, eller gör dem själv efter ett gammalt Allt om mat-recept.

Uppdatering: Lea´s mat har lagt ner. Jag letar efter ställe som serverar gourmetrullar. Har du tips får du gärna kommentera detta inlägg.


CESANNAS RULLAR

4 skivor mjukt tunnbröd
2 msk smör
4 medelstora nykokta varma potatisar
1/4 isbergssalladshuvud
2-3 msk rostad lök
salt och peppar

vegorulle:
grovrivna morötter
grovrivna rödbetor

gourmetrulle:
lättstekt rostbiff

Steppsallad:
1 dl majonnäs
1 dl keso/kesella
1 dl finstrimlad purjolök
1 grovrivet grönt äpple
2 tsk riven pepparrot
2 msk chilisås
0,5 tsk honung
salt och peppar

Smöra brödet och mosa en het nykokt potatis på varje bröd. Krydda med salt och peppar. Strö över isbergssallad. Lägg på en klick steppsallad, grönsakerna/rostbiffen och rostad lök. Rulla ihop och svep in i folie.

Bild lånad från favoritsajten Tre tjejer i köket

Inga kommentarer: