23 februari 2020

provkök i hammarbyhöjden

Det är så bra med Klara, hon är lika intresserad som jag av att laga god och spännande mat. Dessutom är hon ruskigt smaksäker, så när vi vill återskapa något vi ätit på restaurang, så är hon en toppenbra matlagningskompis.

I helgen ville vi äta en bbq-middag, så vi fortsatte vårt projekt att få till en glaze som smakar som ribsen på Hard rock café. Nu hade vi tamarind i, och då är vi väldigt nära tycker vi!


Vår andra favorit som vi vill kunna göra själva, eftersom vi inte alltid hittar den i affären är salladsdressingen med lök&gräslök från Texas Longhorn. Här är vårt senaste försök på den. Vi använde lökpulver, men nästa gång blir det torkad granulerad lök. Det blir mildare än om man använder färsk lök.


TEXAS GRÄSLÖKSDRESSING

2 dl Crème fraiche
0,5 tsk Vegeta
1 tsk vitlökspulver
2,5 tsk lökpulver/torkad lök
3,5 tsk socker
1,5 tsk citronsaft
5 tsk torkad gräslök
0,5 tsk trocomare

Blanda ihop och låt stå en stund så att smakerna sätter sig och sockret löser upp sig. Smaka ev av med salt.

Inga kommentarer: