Vi gjorde vår variant av de zuccinibiffar vi sett på tv-programmet "Timjan, tupp och tårta" och läste samtidigt våra läxor i den navigationskurs som vi går på. Det är en kurs som ger förarbevis och kustskepparexamen, anordnad av Vässarö/Stockholms scoutdistrikt.
KLARAS SÖNDAGSBIFFAR
2 mellanstora zuccini
4 salladslökar
1,5 dl örter (tex mynta, persilja, koriander)
1 lime (skalet)
2 ägg
1,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g fetaost
salt och peppar
smör och olja
Lägg alla ingredienser i en skål. Smula i fetaosten och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt behöver du ha i mer mjöl om allt känns väldigt kladdigt, men var försiktig så det inte blir för torrt.
Hetta en klick smör och lite olja i en stekpanna och klicka ut smeten och platta till litegrann. Stek på medelvärme tills biffarna får fin färg, ca 3-4 minuter på varje sida.
Det här är en variant av de grekiska Kolokithokeftedes och de passar utmärkt att göra som småbiffar till en meze, eftersom de även är goda kalla. Här tillsammans med tsatsiki, melitzanosalata, grekisk sallad, bröd och kalamataoliver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar