8 november 2020

coronahösten - hemmavecka 32

Den här veckan har präglats av USA:s presidentval. Och vi är så lättade att det till slut under helgen blev klart att Joe Biden vann. Hurra för honom och coola Kamala Harris!



I tisdags när det var valvaka åt vi såklart panpizza, popcorn, chips och läsk. Klara har varit hemma från skolan med förkylning större delen av veckan. Och med en sjukling som är sjukt intresserad av politik, så har teven stått på mest hela veckan och hållit oss uppdaterade... 

Klaras förkylning har under helgen visat mer och mer covidliknande symptom. Så test är beställt till nästa vecka och vi har satt oss i karantän. Blä!


Hösten och ovisst valresultat krävde comfort food, så jag kokade ihop en hederlig gammaldags kalops. Fick tag på bra fransyska och kokade någon timme. Jag serverade hemgjord lingonsylt till, för inlagda rödbetor är inte så poppis hos Erik. Lite flexibilitet med klassikerna får man ju ha. 

Mitt husmorsknep, som jag lärt mig av min faster, är att ha i lite lag från ättiksgurksburken. Sött och syrligt, som piffar upp den tunga grytan.


MUSTIG KALOPS 

1 kg fransyska 
2 gula lökar 
2 morötter 
5 dl vatten 
3 msk kalvfond 
1 msk ättiksgurkslag 
1 tsk soja 
1,5 tsk salt 
10 kryddpepparkorn 
5 kryddnejlikor 
2 lagerblad 
3 msk vetemjöl 

Skär köttet i cirka 3 cm stora bitar. Skär lökarna i bitar och moroten i tjocka skivor. Bryn köttet i en stekgryta av gjutjärn. Salta och pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten, soja, gurklag och kalvfond. Lägg i alla kryddor. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme tills köttet är helt mört. Rör om då och då så att inget bränner vid. Smaka av med salt och peppar innan du serverar.

1 kommentar:

BP sa...

Osis med Klara och Covid-symtom. Håller tummarna att det inte är denna eländiga sjukdom och att varken Klara, Erik eller du drabbats. Så förargligt om man klarat sig sedan i februari och skulle åka på sjukdomen nu. Nej, det är ingen tröst att det just nu är så himla många som smittats...