15 november 2020

coronahösten - hemmavecka 33

 GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KLARING-RARING!


Tänk att min lilla sötnos fyllde 17 år i onsdags. Helt ofattbart. Hon som går i mina fotspår på tekniskt program på gymnasiet, och dessutom är en väldigt aktiv scout. Hon som förutom att delta i sin egen avdelnings aktiviteter även är ledarassistent, ordförande i utmanarnas AU på distriktsnivå och delegat på Scouternas Demokratijamboree. Sååå lik sin föreningsnörd till mamma. 

Födelsedagen blev dock inte vad hon hoppats på. På förmiddagen var hon och covidtestade sig och på kvällen hade hon digitalt avdelningsmöte med sina scoutkompisar. Det som skulle ha varit ett tårtmöte. Men mormor och morfar förstod hur trist det är i coronakarantän och skickade en gigantisk blombukett till födelsedagsbarnet.


Allt tal om att hemjobbandet förmodligen kommer att pågå även under hela våren, fick mig att städa i hemmakontoret och fundera på om det kanske är dax att köpa en kontorsstol...


Häromdagen var det kladdkakans dag, så vad passar väl bättre än att lägga ut receptet på vår favoritkladdkaka som en hyllning till födelsedagsbarnet. Dessutom firade vi att covid-testet var negativt! 


PRICKIG CITRONKLADDKAKA MED BRYNT SMÖR

2,5 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skal och saft
150 gram smör
1,5 dl vetemjöl
vallmofrön

Bryn smöret, och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft och vispa samman på låg hastighet. Rör ner smöret, och vänd sedan ner mjölet. Smörj en kakform och strö vallmofrö i den. Häll ner smeten och strö även vallmofrön ovanpå. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader och grädda i 20-30 minuter, tills den har stabiliserat sig och fått lite färg. Låt svalna helt, gärna till dagen efter.

1 kommentar:

BP sa...

Sort GRATTIS till Klara! Guuu, då blir hon myndig nästa år. Tiden går. Å Klara är ju även utseendemässigt en kopia av sin mor, medan Erik liknar sin pappa. Det är riktigt roligt att se likheter mellan barn och sina föräldrar, både vad gäller utseende och intressen/jobb tycker jag.
Blomsterbuketten är fantastiskt fin. Hoppas du hade en vas som var stor nog;-)