20 juni 2021

coronasommaren - hemmavecka 63

Fotbollsfeber… 
Vi kollar såklart på Sveriges matcher och hejar främst på Alexander Isak. Vilken prestation av landslaget att spela oavgjort mot Spanien och slå Slovakien!


I fredags åkte jag ut till scouternas ö Vässarö med mina spårare. Vi har ett fyradagars tältläger med roliga aktiviteter och mat brassad på gasolkök.


Det är så härligt att hänga med vetgiriga scouter och intresserade föräldrar. Fin belöning för slitiga scoutmöten i vintermörkret. 


Dessutom är det så sjukt kul att hänga med mina roliga, knasiga och alldeles fantastiska ledarkollegor! 


Till spanienmatchen åt vi pintxos och gaspacho. Klara hade letat upp en ny variant. Vi har tidigare ätit dessa varianter av pintxos


PINTXOS MED CHÉVRE

16 baguetteskivor
1 röd paprika, inlagd rostad
100 g chèvreost
0,25+0,25 citron
1 msk gräddfil
1 msk bladpersilja, finhackad
salt och peppar
svarta oliver

Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften av en fjärdedels citron. Mosa getosten med crème fraichen, blanda i citronskal och persilja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Skär paprikan i 16 bitar. Skiva den andra citronkvarten. Lägg på en paprikabit, en klick getoströra, en citronskiva och oliver på varje baguetteskiva.

1 kommentar:

BP sa...

Ja och ikväll skedde "undret i St. Petersburg". Vem hade tippat Sverige som gruppetta? Inte jag i alla fall. Forsberg tvåmålsskytt. Jo, tack! Åsså slog Ronaldo världsrekord med 109 landslagsmål och Tyskland tråcklade sig vidare mot stackars Ungern som jag verkligen tyckte otroligt synd om.
Vilen åttondelsfinal - England-Tyskland. Den drabbningen har ju en speciell "kult"-betydelse om man säger så;-)