4 juni 2021

beijers bar vecka 22

Sommar och sol! Den här veckan har verkligen levererat. Och då passar en Whiskey sour väldigt bra som fredagsdrink. Rund och syrlig i smaken, och snygg att titta på med sin skummiga topp.


Jag har gjort Sofia Henrikssons variant med salvia, som hon visade upp i Davis Kringlunds youtube-kanal. Den kanalen är min största inspirationskälla till nya drinkar. 

Vilken drink! Den ser somrig ut och doftar helt ljuvligt. Salviasyrupen var superenkel att göra, och inspirerade mig till att göra fler örtvarianter i sommar.


SALVIA SOUR

5 cl bourbon
3 cl citronjuice
2 cl salviasyrup
äggvita

Blanda allt i en shaker. Skaka först en liten stund utan is. Lägg i is och skaka tills det är kallt. Sila upp i ett glas och dekorera med ett salviablad.


SALVIASYRUP

1 dl socker
1 dl vatten
0,5-1 dl salviablad

Lägg allt i en kastrull. Koka upp och se till att sockret löses upp. Ta av och låt kallna. Kör med mixer tills salvian är helt söndermixad. Sila bort salvian. Häll på en flaska och förvara i kylen.

Inga kommentarer: