14 juli 2021

beijers bar vecka 28

Även i drinkar går det naturligtvis att använda jordgubbar. Och det är väl klart att jag också måste göra det under årets jordgubbsveckor. Den mest kända jordgubbsdrinken är kanske strawberry daiquiri. Då mixar man jordgubbarna med övriga ingredienser och ofta massor av is. Till dagens drink blir det istället en jordgubbssyrup som sätter smak.


Jag gjorde en Tom Collins, vilket i praktiken är en gin sour med sodavatten. Dagens Tom Collins är inspirerad av en instagrammare jag följer "I köket med Anders", där sockerlagen är utbytt mot jordgubbssyrup. Mums!


STRAWBERRY TOM COLLINS

5 cl gin
3 cl limejuice
3 cl jordgubbssyrup
sodavatten
is
basilika, jordgubbar,
och lime för garnering

Häll gin, limejuice och jordgubbssyrup i shaker. Skaka med is och sila upp i ett högt glas. Lägg i några isbitar och fyll på med soda. Garnera med jordgubbar, limeklyfta och några basilikablad.

Jag gjorde även en alkoholfri variant till Klara, som fick ett somrigt namn!

STRAWBERRY KISS

6 cl jordgubbssyrup
3 cl limejuice
sodavatten
is
basilika, jordgubbar,
och lime för garnering

Häll limejuice och jordgubbssyrup i ett glas. Rör lite och häll i is och sodavatten. Toppa med jordgubbar, lime och basilika.


JORDGUBBSSYRUP

1 dl socker
1 dl vatten
1 dl jordgubbar

Koka upp alltihop och sjud i 5 minuter. Mosa och sila syrupen, Förvara kallt.

Inga kommentarer: