8 oktober 2021

beijers bar vecka 40

Idag blandar jag en härlig höstdrink innan jag drar iväg på popfestival. Med äppelmust från stugan. Vi hjälpte min pappa att plocka äpplen för några veckor sen och sen har han mustat dem i vårt lilla hemmamusteri. Jag fick med mig en bib när vi var där i helgen.


Äppelmust, gin och röd vermouth. Vad kan gå fel? Härliga, höstiga smaker. Min höstdrink är inspirerad av Emil Årengs "Autumn 24/7".


HÖST I HÖJDEN

3 cl gin
2 cl röd vermouth
2 cl citronjuice
3 cl äppelsyrup
pyttelite salt

Blanda allt i en shaker och skaka ordentligt med is. Sila upp i ett glas och lägg i is.


ÄPPELSYRUP

1 dl äppelmust
1 dl socker

Värm musten och sockret, och rör tills sockret smält. Häll på flaska och förvara i kylskåp.

Inga kommentarer: