31 oktober 2021

hemmavecka 78

En vecka som gick i "same, same, but different"-anda. I fredags var jag och Klara i Uppsala och kollade in Avantgardet. Det var en gammal födelsedagspresent som blivit uppskjuten pga Corona. Jag hade inget emot att se dem igen och Klara hade sett fram emot detta länge.


Konserten var lite mer innerlig än den röjiga på Slaktkyrkan förra veckan. Dessutom fick vi höra två låtar extra. Mycket kramar och publikkontakt som vanligt. Klara sjöng tom tillsammans med Rasmus i hans mick på "Ut i natten" (hennes favvolåt).


I lördags var det dax för min andra spårarövernattning. Denna gång tillsammans med scouterna på Dinosaurien. Upplägget på helgen var detsamma som för Grodan för några veckor sen, men det blir ändå så olika. Olika scouter, andra föräldrar och lite mera höst.


Nått som ändå alltid är lika för småscouter är glädjen i att få sitta och tälja. Den här helgen blev det fokus på att tälja gubbar, efter att en av papporna hade börjat tälja på "Uno". Som godnattsaga läste jag "Mamma Mu simmar", min favorit i scoutsammanhang. Om att alla kan och får ta märken. 


Jag har köpt en underquilt från SnugPak till min hängmatta. Prövade den, när jag sov oktobers utenatt utanför scoutstugan. Vilken skillnad! Så skönt med isoleringen och vindskyddet den gav.


Nu är det återgång till kontoret som gäller, och då är det dax att börja göra ordentliga matlådor igen. Jag har ofta tidigare köpt Felix portionspajer, men nu har jag börjat göra dem själv istället. Särskilt Bacon- och broccolipajen gillar jag. Och egengjord blir så mycket godare.


BACON- OCH BROCCOLIPAJ

pajdeg
3 dl vetemjölk
125 g smör
2-3 msk kallt vattten
1 krm salt

fyllning
1 pkt bacon
200 g broccoli
0,5 liten purjolök
3 ägg
1,25 dl grädde
1,25 dl mjölk
1 msk dijonsenap
3 dl riven ost
salt och peppar

Blanda mjöl, smör, salt och vatten i matberedare tills den precis går ihop. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.

Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Förgrädda skalet ca 10 minuter i 200 graders ugn.

Skär bacon i strimlor, hacka purjolök och fräs det några minuter i en stekpanna. Skär hela broccolin i mindre bitar (även stammen) och koka den någon minut.

Fördela bacon, purjolök och broccoli i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Blanda ägg, gräddmjölk och senap, smaka av med salt och peppar och häll över pajen.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den får fin färg.

Inga kommentarer: