16 september 2008

ostbricka en måndagskvällIgår kväll kom svärfar på besök från Småland, och skall stanna några dagar. Han fyller år i dag, men eftersom våra morgnar är lite röriga, valde vi att fira honom redan i går. Jag handlade ost och knäckebröd i den alltid lika utmärkta Vasastans ost, på S:t Eriksgatan 90. Där finns det så mycket gott att man vill köpa hela affären med sig hem...

Kolla in deras webbplats.

Dessutom upptäckte jag att den internationella matmarknaden som Beate skriver om i sitt inlägg, är öppen ända till 21 september. Så jag hoppade av tunnelbanan vid Sergels torg och köpte den gröna ost som hon rekommenderade.

Företaget som sålde olika sorters Goudaostar heter Dutch Cheeseman och har en egen webbplats

På ostbrickan fanns Taleggio (en italiensk kittost), Ädla (en svensk grön- och blåmögelost), Falbygdens Prästost, Boxholms Kryddost och Pesto-Gouda (från Holland).Till detta drack vi ett väldigt gott vin från Italien, Campolieti. Det passade inte riktigt till alla ostarna, men fungerade bra som ost- och pratvin!

1 kommentar:

BP sa...

Ja den gröna osten är verkligen grön-grön eller hur?! En riktig färg- och smakklick bland alla gula och vita ostvarianter. Och god var den också!!!
//Beate