13 september 2008

kryddigt bröd



Idag har jag haft tjejgänget hemma hos mej på frukost. Vi löste krysset utan större problem! Jag hade köpt det mesta till frukosten, men gjorde i alla fall egen flädercurd (se recept i tidigare inlägg) och det här ljuvliga brödet, som jag hittade i SvD Min helg för någon vecka sen.

WRETABRÖD med KRYDDÄPPLEN
2 bröd

5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl Gryn, blandade, fröer, nötter och torkade frukter
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl filmjölk
0,5 dl olja
2 dl sirap, mörk eller svart
2 st äpplen, stora
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kardemumma, mald
1 tsk kanel, mald

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare. Häll på fil, olja och sirap och blanda väl.
3. Klyfta äpplena och vänd dem i kryddorna. Rör ner dem i smeten och häll upp i väl smorda formar.
4. Baka i 1 timme och 40 minuter.

Inga kommentarer: