8 september 2008

uppsalakvällEfter att ha lämnat kvar barnen hos mormor i stugan, tog vi bussen in till Uppsala i lördags kväll, för få fira bröllopsdagen själva. Vi började på den alldeles förträffliga fiskkrogen Hambergs. Vi har fått den rekommenderad flera gånger, men aldrig varit där och det är en miss! För det var så gott och trevligt!

Vi åt Marulk med västerbottenost- och mandelpotatispuré, stekta kantareller och picklade morötter. Till det drack vi en god lite ekig chardonnay från Argentina.
(Jag vet att man inte bör äta Marulk enl WWF:s fisklista, men jag gjorde ett ganska sällsynt undantag)

Morötterna var ruskigt goda, så jag bad att få extra i en skål. De var gjorda ungefär som pressgurka. Jag skall försöka återskapa smaken, recept kommer!

Till efterrätt åt jag en apelsinchokladtryffel till min espresso och calvados medans Magnus drack ett härligt amerikanskt dessertvin till sin hjortronclafoutis.

Hambergs är både en fiskaffär och en restaurang, kolla in deras hemsidaSen gick vi till Filmstaden och såg Mamma Mia - the movie. Den var precis så bra som jag trodde! Jag har inte sett musikalen tidigare, så jag blev glatt överraskad över hur väl ABBAs låtar funkade med den påhittade storyn. Dessutom som bonus för oss, är filmen delvis inspelad på Skopelos, dit min och Magnus bröllopsresa gick. Så vi förlorade oss ännu mer i minnen på vägen hem med nattbussen.

När vi kom till vår hållplats fick vi ta fram ficklampa och gummistövlar, för hela kvällen hade det regnat på oss....

1 kommentar:

BP sa...

Ooops, Visste inte att Marulk var "svartlistad". Vi älskar nämligen denna firre och har anammat ett recept från Rick Stein.
Har slutat köpa torsk, så mitt samvete är "lagom" dålig.
/!Beate