21 september 2008

söndagsfikaSöndagslunch/fika intogs på ett av familjens favoritfik på Djurgården. Jag och Magnus hade bestämt att, om vi skulle orka med en eftermiddag på Gröna Lund, så skulle vi i alla fall äta en schysst lunch först. Maten på Grönan är ju inte precis prisbelönt...

Fiket heter Flickorna Helin Voltaire och ligger i Skånska Gruvan på Skansen. Men det går även att komma in i kaféet från Rosendalsvägen.Vi åt en mäktig höstsallad med bl a fetaost, bakad sötpotatis, quinoa, matvete, ärtskott och hembakt morotsbröd. Barnen åt pannkakor med hemgjord sylt. Det var gott och mysigt som vanligt! Det finns förutom goda sallader, även mumsiga mackor, soppor och ett fantastiskt kakutbud!

Öppettider och adress hittar du härKaféet hittade jag första gången efter att ha läst om det i den utmärkta boken Guide till Sockholms sommarkaféer av Mia Öhrn. Här finns en massa bra fikaställen beskrivna (de flesta faktiskt året-runt-ställen). Numera kollar jag alltid i den, om jag vill hitta ett nytt bra utflyktsmål med schysst fikamöjlighet!

Inga kommentarer: