Jag har börjat bläddra i reakatalogerna, och kan direkt ge ett tips! Om ni inte har den, köp Gucka - världens röra på bokrean. Den har en massa recept på det författarna kallar Gucka, dvs "En röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang."
Själv envisas jag med att kalla samma sak Röra....
Min favorit från boken, som vi gärna gör på somrarna och serverar till en grillad köttbit är fänkålstsatsiki. Här kommer receptet!
FÄNKÅLSTSATSIKI
1 msk fänkålsfrön
1 rödlök
1 grönt äpple
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1,5 dl grekisk yoghurt
lite citronsaft
rivet skal av en halv citron
salt och peppar
1 msk fänkålsfrön
1 rödlök
1 grönt äpple
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1,5 dl grekisk yoghurt
lite citronsaft
rivet skal av en halv citron
salt och peppar
Gör så här: Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna ett par minuter. Ta bort kärnhuset i äpplet och strimla i tunna skivor. Skiva lök och fänkål tunt. Blanda i en bunke och tillsätt yoghurten. Pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft, citronskal samt salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar