26 januari 2013

fågelbesök


Idag har till och med jag som inte kan nått om fåglarna på landet blivit fascinerad. Det har varit stor aktivitet runt maten som mamma Mai förser fåglarna med. Det började med att Magnus identifierade stjärtmesarna som syns på den övre bilden. De är tydligen väldigt ovanliga eftersom de är insektsätare. Men nu när det är superkallt kommer de fram och äter av talgbollen. De har nästa dubbelt så lång stjärt som kropp och små duniga vita huvuden.


Senare upptäckte vi också att vi äntligen fått besök av årets första domherrar. De brukar dröja och är rätt sällsynta besökare hos oss. Men nu kom det en hel flock som höll sig kvar vid fågelhuset riktigt länge. Kul! De är så röda och fina. Riktiga julfåglar...


Jag passade även på att ta mig ner till sjön och få en premiärtur med långfärdsskridskorna. Lite vingligt men helt ok. Hoppas på många turer i vinter!

1 kommentar:

BP sa...

Vad du/ni kan! Snart är ni fullfjädrade ornitologer;-)
Å det var ju fågelräknardagen just den helgen. Tänk om ni hade rapporterat den gröna saken och även domherren till ornitologiska sällskapet. De hade hoppat högt av glädje - mest för den gröna sakens skull;-)