3 februari 2013

ishelgDen här helgen har vi haft en riktigt härlig solig vinterhelg på landet. Det kändes skönt som kontrast till förra veckans sjukhelg som slutade i vinterkräksjukan... Båda barnen börjar bli riktigt stabila på skridskorna och vi har tagit oss runt 1 km-slingan på Fjällnora. Det är fortfarande lite si och så med skären, men oj vad långt vi kommit på bara några gångers åkning.


På landet kan man ju också åka spark på isen. Det är roligt och går väldigt fort om när man kommer igång!


Magnus har blivit inspirerad av barnen och stod för första gången på ett par långfärdsskridskor. Han är lite som Bambi på hal is, men det är kul att även han vill hänga med oss ut på isen, som den skåning han är...


I fikaryggan den här helgen fanns det hembakta dajmbullar och varm choklad. Erik har önskat såna bullar i några veckor nu och äntligen blev det av att baka. Jag tog mitt vanliga bullrecept och bytte ut fyllningen.

FYLLNING TILL DAJMBULLAR

200 g Dajmkulor
50 g riven choklad
150 g smör
0,5 dl florsocker

När du kommer fram till fyllningen i receptet, gör du så här:
Krossa dajmkulorna i en plastpåse. Bred ut rumsvarmt smör, strö på florsocker, hälften av chokladen och dajmkulekrossen. Rulla ihop och skär som vanligt 1-2 cm tjocka skivor. Pensla med ägg och strö över resten av chokladen. Jäs och grädda enligt receptet.

Inga kommentarer: