23 februari 2013

skidhelg i soffanEfter förra helgens festande och veckans släktbesök unnade vi oss en riktig hemmahelg. Skidor på tv och lättlagad mat. Barnen var mest upptagna med att spela på familjen nya leksak, paddan. 

Vi har köpt en iPad bla för att Erik ska kunna göra en del läxor på den hemma. Han jobbar med sin läs- och skrivinlärning i ett speciellt ipad-anpassat program som heter Qnoddarnas värld. Det funkar väldigt bra och lärarna tycker att han är mycket mer koncentrerad i det arbetet än under de vanliga läs- och skrivlektionerna.


Till middag åt vi en orientalisk kyckling med en smakrik sallad till. Klara tyckte vi skulle döpa den till guldkyckling eftersom den blev så fin i färgen!

GULDKYCKLING MED GUL GURKSALLAD

1 färsk kyckling
3 dl creme fraiche
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrön
0,5 citron
1 tsk salt
0,5 - 1 tsk chilliflakes
1 tsk gurkmeja
1 gurka
1 röd paprika
1 röd lök
1 äpple
1 kruka färsk mynta
Svartpeppar

Mortla spiskummin och koriander. Pressa citronen. Blanda ihop creme fraiche, vinäger, kryddor, citronsaft och salt. Dela upp röran i två delar. Bred den ena delen över kycklingen och lägg den i en ugnsfast form. Låt stå i 10 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Grilla kycklingen tills den är färdig, c:a 1 timme. Kolla att det kommer ut klar vätska vid låret. Vrid lite peppar över och salta lite extra.


Blanda under tiden tärnad gurka, paprika, äpple och finhackad lök med resten av röran. Strimla myntan och rör i en del och garnera med resten. Servera till kycklingen.

Den här salladen går mycket bra att ha med på utflykt, som ett tillbehör till kycklingklubbor, grillkorv eller hemgjorda kebaber.

Inga kommentarer: