27 mars 2013

eklövet har påskcafé


Idag var det påskkafé på Estniska skolans fritids Eklövet. Då får vi föräldrar bidra med bakat, så att eleverna på fritids kan sälja och på så sätt samla in lite pengar. Den här gången går pengarna till en Birkautflykt för hela fritids i juni. 

Småkakor går fort att göra och inbringar mycket pengar. Idag bakade vi chokladkolakakor, mycket populära!!CHOKLADKOLAKAKOR

100 gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen och klä en plåt med bakplåtspapper eller ugnsduk. Lägg det rumstempererade smöret, strösockret samt den ljusa sirapen i en bunke och vispa ihop med elvisp. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat i en annan bunke, rör därefter ner det i smör- och sockerblandningen. Rör tills det blandat sig ordentligt. Dela degen i tre delar och rulla till ca 30 cm långa längder. Lägg längderna på plåten och platta till dem, tryck till lite. Tänk på att de kommer flyta ut lite i ugnen så gör dem inte alltför platta. Grädda kakorna i ugnen i ca 13-15 minuter på 175 grader. Låt längderna svalna lite på plåten innan du skär dem i 2 cm breda snittar.

Inga kommentarer: