24 juni 2014

fotbollsfest

I går kväll hade vi fotbollsfest. Vi kollade på Chile-Holland tillsammans med några kompisar. Jag hade bakat empanadas till allihopa, och till det dracks det chilenskt vin och holländsk öl. Toppengott och trevligt. Mitt recept är egentligen på argentinska empanadas, men efter lite googlande insåg jag att det är samma smaksättning i Chile. 


Anders och Katarina är med i samma VM-tips som vi, och det går lika dåligt för dem. Men vi är alla överens om att det är roligare med VM när man har tippat. Cor och Malin hade med sig barnen och en massa fina holländska supporterprylar, så det livade upp matchen och tillställningen. Holland vann till slut välförtjänt, efter en seg första halvlek.


Cor som jag har känt sen början på 90-talet, är från Holland och hade i uppgift att baka något holländskt till efterrätt. Och det gjorde han med den äran, en riktigt maffig äppeltårta. Den var supergod och passade bra till vaniljsås.


KLASSISK APPELTAART

Recept kommer inom kort. Cor har lovat att skicka över det.

2 kommentarer:

Gärdsmygen sa...

Men oj vilken fest! Ser ju både trevligt och riktigt smarrigt ut! Jag har inte tippat men har nu Holland som mitt favoritlag. Njuter av att se dem spela!
Tack för hälsningen. Jag och BP hade så trevligt i Skybaren.

Gärdsmygen sa...

Hej där! Nu är jag lite sugen på Appeltaart efter att ha varit i Tyskland. Har du receptet?