6 juni 2014

nationaldagsbakelser

Glad nationaldag!


Förra året firade vi nationaldagen i Skåne och jag tog den här bilden över Öresund. Idag var det inte lika blått, men ändå varmt och härligt. Vi började dagen med pannkaksfrukost. Det tyckte Erik var ett toppensätt att fira.


Klara som kollar mycket på bakprogram tog sig an ett bakelseprojekt helt på egen hand. Hon läste recept, gick och handlade, kokade vaniljkräm, vispade grädde och bakade bottnar. Det gick riktigt bra och till och med städandet gjordes utan knorr.


Som dekoration kavlade hon marsipan och målade flaggor med karamellfärg. Tjusigt! Jag har lovat Klara att skriva ner receptet så att hon kommer ihåg det.


KLARAS NATIONALDAGSBAKELSER

Botten
2 st ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
jordgubbssylt
vaniljkräm
grädde
marsipanflaggor
chokladhjärtan

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Bred ut smeten i 12 muffinsformar. Grädda ca 20 min. Kolla med sticka om det är klart. Låt svalna under handduk. Antingen tar man sen ut bottnarna ur formarna eller så monterar man bakelsen i muffinsformen. Bred på sylt, vaniljkräm (köpt eller hemgjord) och grädde. Dekorera med flaggor och chokladhjärtan.

Jag glömde ta en bild på de färdiga skapelserna. Men de smakade alldeles utmärkt!

Blogginlägg 98 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: