8 juni 2014

toppenfika på söndagspromenad

*** Glad Pingst! ***


Efter kyrkan idag, promenerade vi längs Vinterviken. Det var toppenväder och dynamitkungens ägor är spännande att se. Dessutom alla små marinor längs Mälarstranden.


Framåt eftermiddagen blev vi fikasugna och trillade då på en riktig pärla, Café Uddvillan i Mälarhöjden. Den ligger ute på en udde tillsammans med en camping, vandrarhem, konferenslokaler mm. Och allt drivs av Ekumeniakyrkan.


Vi satt på deras altan och trivdes väldigt bra. Det var en otrolig utsikt och vi spanade på stora och små båtar. Som fika åt vi goda pajer, som är caféets specialitet. Vi prövade på hallonpaj, rabarberpaj med mandelmassa och äppelkaka med pärlsocker. Alla tre väldigt goda, dessutom var det med Stockholmsmått inte så där jättedyrt.


Nu är det ju rabarbertider och det bästa man kan göra är paj. Förra året bakade vi den här pajen och bjöd gudmor Johanna på, när vi tillbringade hela nationaldagshelgen i Torna Hällestad.

ERIKS RABARBERPAJ

500 g späda rosa rabarber
1 msk potatismjöl
3 msk socker
1 tsk kanel
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
125 g smör

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Skär smöret i kuber och lägg i smöret i mjölblandningen. Nyp ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.


Blogginlägg 100 av 100. #Blogg100 NU HAR JAG GÅTT I MÅL!

1 kommentar:

BP sa...

Grattis till att du också krossat mållinjen! Bra gjort, fortsätt nu bara:-)

PS. Eriks sommarfrisyr är riktigt kul. Den påminner lite om Mr.Spock i Startrek, fast den serien är nog före din tid;-) DS.