En riktigt bra och snabb vinterrätt är ugnsbakade rödbetor med fetakräm. Det är klimatsmart att äta svenska rotfrukter och så himla gott. Jag bakade rödbetorna tillsammans med rödlök, och toppade sen allt med lite ruccola och solrosfrön (inte lika klimatsmart, men en bra smakkombo).
UGNSBAKADE RÖDBETOR
1 kg rödbetor
4 rödlökar
salt och peppar
olja
ruccola
solrosfrön
Skala rödbetorna och löken. Skär i klyftor. Lägg på en ugnsplåt och salta och peppra. Ringla över lite olja och baka i ugnen (200 grader) i 25 min.
Lägg upp på tallrikar och strö över ruccola och solrosfrön. Toppa med fetaostkräm.
FETAKRÄM MED ANIS
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk anisfrön
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
peppar
Smula ner fetaosten i en bunke. Häll på resten av ingredienserna. Mixa till en fin röra med mixerstav. Strö gärna lite bladpersilja ovanpå. Servera till rödbetor. Funkar även till andra ugnsgrönsaker, eller som dippsås.
Blogginlägg 4 av 100 i #Blogg100 2017
1 kommentar:
Skulle aldrig våga ut mig på is nu efter alla dessa varma dagar. Is okej efter några veckor med 10 minusgrader;-)
Din dip gillar jag skarpt (minus honung då), passar till mycket:-)
Skicka en kommentar