12 mars 2021

beijers bar vecka 10

Vintern kom tillbaka den här veckan. Då passade jag på att pröva kaffedrinkar. Kaffe och whiskey är en väldigt bra kombo, och jag avslutar gärna en måltid med det istället för dessert.


Jag tycker dock att det ofta blir lite för sött när man beställer irish coffee på krogen. Här är ett bra recept som David Kringlund skapat med kaffesyrup istället för socker som skall röras ut. Det ger en bättre balans och man slipper sött knaster. 
 

IRISH COFFEE

5 cl irländsk whiskey
1 dl varmt kaffe
vispgrädde
muskot

Värm ett glas. Häll i whiskey och syrup. Rör runt. Häll på kaffe. Toppa med lättvispad grädde. Riv lite muskot ovanpå.

En annan god duo är kaffe och rom. Jamaican coffee är en irish-variant som passar bra en kall dag. Med lite kakao på toppen, blir det extra chokladsmaskigt!


JAMAICAN COFFEE

5 cl mörk rom
2 cl råsockerlag (50/50)
1 dl varmt kaffe
vispgrädde
kakao

Värm ett glas. Häll i rom och sockerlag. Rör runt. Häll på kaffe. Toppa med lättvispad grädde. Strö lite kakao ovanpå.

Inga kommentarer: