Jag tycker dock att det ofta blir lite för sött när man beställer irish coffee på krogen. Här är ett bra recept som David Kringlund skapat med kaffesyrup istället för socker som skall röras ut. Det ger en bättre balans och man slipper sött knaster.
Värm ett glas. Häll i whiskey och syrup. Rör runt. Häll på kaffe. Toppa med lättvispad grädde. Riv lite muskot ovanpå.
En annan god duo är kaffe och rom. Jamaican coffee är en irish-variant som passar bra en kall dag. Med lite kakao på toppen, blir det extra chokladsmaskigt!
IRISH COFFEE
5 cl irländsk whiskey
2 cl kaffesyrup
1 dl varmt kaffe
vispgrädde
muskot
Värm ett glas. Häll i whiskey och syrup. Rör runt. Häll på kaffe. Toppa med lättvispad grädde. Riv lite muskot ovanpå.
En annan god duo är kaffe och rom. Jamaican coffee är en irish-variant som passar bra en kall dag. Med lite kakao på toppen, blir det extra chokladsmaskigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar