Den här veckan prövade jag att göra en drink som Emil Åreng skapat i Cadierbaren. Det är en gindrink, och det är ju min favoritsprit. Jag har druckit många GT i mitt liv och det var kul att smaka en mer komplex variant.
VÄRLDENS BÄSTA GIN&TONIC
INFUSERAD MED EN ESPRESSO MARTINI
SERVERAD SOM EN TOM COLLINS
5 cl gin
3 cl kaffesyrup
2 cl citronsaft
1 dl tonic
is
citronklyfta
Blanda gin, kaffesyrup och citronsaft i en shaker. Skaka med is. Häll i tonic, och sila upp i ett glas. Toppa med is och en citronklyfta.
KAFFESYRUP
1 dl varmt kaffe
1 dl råsocker
Blanda ner sockret i kaffet och se till att det löses upp. Om du vill kan du ha hälften muskovado- och hälften råsocker. Häll upp på flaska och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar