21 mars 2021

coronavåren - hemmavecka 50

Ett år. Nu har jag haft hemmakontor i ett år... Jag har under den tiden sagt upp mig och bytt jobb, men hela tiden haft samma kontor. Köksbordet i Hammarbyhöjden. Vilken tur att jag inte visste det, då i mitten på mars 2020, för det hade varit för mycket att ta in.


Och tänk om man vetat hur noga man skulle läsa sidorna hos FHM om än det ena, än det andra. Då hade man nog inte skrattat lika mycket åt den här lite knasigt formulerade rubriken...


Och nu när man under ett år haft möten i zoom, skype, teams, google meet och messenger, vet man att det egentligen är seanser.


I söndags firade vi min mamma som fyllde 80, det var ett litet kalas med bara henne, pappa, mig och barnen. I sommar hoppas vi kunna ha en ordentlig mottagning för båda föräldrarna som fyllt 80 under coronatiden.


Till bubbel passar det bra med lite ostsnacks, här är två favoriter. Ostbollar och friterade mozzarellabitar. Lätta att göra, och väldigt goda.


KRYDDIG FRITERAD MOZZARELLA

250 gram mozzarella
2 st ägg
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk cayenne
0,5 tsk timjan/oregano
0,5 tsk salt
1 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
panko/ströbröd
3 dl rapsolja

Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, cayenne, örtkrydda och salt. Blanda maizena och vetemjöl i en skål och ha panko i en annan skål. Skär mozarellan i småbitar (3x3 cm). Doppa mozzarellan i mjölblandningen, sen äggsmeten och sist i panko. Lägg på en tallrik.

Värm upp oljan till 160 grader i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka mozzarellan med lite marginal. Lägg ner ca 8 mozzarellabitar i taget och fritera tills de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara. Servera direkt, de är godast varma.

Passar väldigt bra att dippa i sweet chili-sås.


OSTBOLLAR

100 gram färskost
150 gram getost
1 dl hackade sultanrussin
1 msk condimento
salt och peppar
1,5 dl hackad gräslök

Hacka sultanrussin och häll på lite condimento (vit balsamvinäger). Låt stå ett tag. Mosa ihop färskost och getost med en gaffel, rör ner russinen. Smaka av med salt och peppar. Rulla till små bollar som sedan rullas i gräslök.

1 kommentar:

BP sa...

Det var nog ingen i hela världen som trodde för ett år sedan att vi skulle ha en helt annorlunda livsstil. Å än ser man ju inget slut. Men vi har ju överlevt så - det är bara att fortsätta.
Å visst ligger det nåt i att alla dessa digitala möten likna seanser, inte minst pressträffarna på tisdagar och onsdagar. Rätt roligt att titta på faktiskt. Konstigt nog har jag inte gått in på FHMs hemsida en enda gång...

Den friterade Mozzarellan - MUMS:-)