1 september 2008

pad thai gai



Dagens lunch åt vi på ytterligare en av våra "lunch-Favvisar",
nämligen Phuket House Thai Food på S:t Eriksgatan 124.

Jag åt pad thai gai (risnudlar med kyckling) och det var suveränt gott!



Eftersom jag blev nyfiken på rätten, var jag förståss tvungen att leta rätt på ett recept på nätet. Det verkar finnas hur många varianter som helst, här kommer ett som liknar det vi fått på Phuket House!

PAD THAI GAI
6 personer

350 g risnudlar
2 msk smör
500 g kycklingbröst
1/2 dl olja
3 dl strimlad vitkål
2 skivade morötter
4 ägg
1/4 tsk torkad chili
3 msk strösocker
2 msk fisksås
1 msk ättika
1 tsk soya
3 dl böngroddar

Tilbehör:
3 salladslökar
1 dl rostade jordnötter
1 lime

Tillagning:
-Lägg nudlarna i kallt vatten och låt dem ligga i blöt i 20 min.

-Skär kycklingköttet i tärningar eller strimlor. Smält smöret i en wok och stek kycklingstrimlorna. Ta bort dem från woken och lägg dem åt sidan.

- Hetta upp lite olja i woken på medelhög värme. Lägg i vitkål och morötter och woka dem lätt. Lägg åt sidan.

- Hetta upp ny olja i woken på medelhög värme. Knäck äggen i den heta oljan och stek dem, tills de har stelnat.

- Rör ner det brynta kycklingköttet i äggsmeten, och stek vidare i 5 min. Tillsätt de blötlagda nudlarna, ättika, fisksås, socker, soya och chilipulver. Blanda om medan det steks vidare, och smaka ev. av med mer kryddor. Tillsätt böngroddarna, morötterna och vitkålen och vänd runt det hela medan det värms upp.

- Servera den varma rätten tillsammans med finhackade jordnötter, hackad salladslök och limeklyftor.

(Även salladskål eller pak choi har dom i sin pad thai, på Phuket House, så man är nog fri att slänga i vilka grönsaker man vill...)

1 kommentar:

Veronica sa...

Tack för receptet! Pad thai gai är mums!! :)