14 maj 2011

mumier på museum

En gråmulen lördag passar utmärkt för museibesök! Så idag åkte vi in till stan och gick på mumierunda, med pyssel, på Medelhavsmuseet.Vi blev först guidade av en stjärnguide, hon var både kunnig, pedagogisk och rolig. Alla barn och vuxna lärde sig massor om det gamla Egypten, mumier och gudamyter. Sen fick barnen pyssla, och det tillverkades sarkofager, mumier, pyramider, masker och papyruskort.

Efter pysslet gick vi och fikade i mysiga Bagdad Café, som ligger i anslutning till museet. Caféet drivs av Umur Telmen, som oxå driver restaurangen Halv Grek Plus Turk.Erik blev så inspirerad av dagens aktivitet, så han har varit Tuth Ankh Amon hela kvällen. Han tycker själv att han är så läskig, så vi var tvugna att skicka skrämsel-sms till pappa i Wien... :)Bilden på museets fina utställningslokal, det gamla bankpalatset, är lånad från Medelhavsmuseets snygga webbplats

1 kommentar:

linda sa...

Hej! Fick ditt mail vidarebefodrat till mig. Tack för de fina orden och härligt att ni hade en så bra och rolig dag på Medelhavsmuseet!
Vänliga hälsningar, guiden Linda
www.forntida.se