1 juli 2013

fransk slow motion

Efter en fantastisk middag hos Magnus chef Maria på Dämba på Fårö, så skulle vi bo över på Slow Train Bed & Breakfast. En fransk liten oas snett emot Kutens Bensin och Crêperi Tati, som drivs av samma svensk-franska par.

 
 
Husen och miljön är så typiskt gotländsk och lite karg i en mild färgskala, medan det inomhus är fullt av retomöbler i murriga varma färger och ombonat på ett gammaldags sätt.

 

Vi bodde i en svit med röda färger i många nyanser, möbler i sammet och gardiner i satin, där hela känslan var fransk budoir. Och Magnus passade på att jobba lite vid det snygga skrivbordet i ek.
 


Dock känns det nästan konstigt att titta ut över strandängarna vid Friggars. Men morgonljuset var vackert och jag kände att detta var ett ställe att återvända till.Och inte blev det sämre av den mysiga pensionatsfrukosten i stora salongen. Alla satt vid samma bord vid fint uppdukade platser. Frukosten destod av nybakt bröd med olika pålägg, kokta ägg, yoghurt med bär och kardemumma, fruktsallad, färskpressad juice i små portionsflaskor och gott kaffe med varm mjölk. Dessutom kom värdinnan själv in med alldeles varma småkakor på en plåt!


Är du på Fårö, bo på detta roliga och mysiga ställe. Läs mer på deras fina webbplats.

Inga kommentarer: