Som drink till matcherna och på balkongen innan maten har vår favoritdrink i sommar blivit Aperol Spritz. Vi fick den när vi under Almedalsveckan var bjudna till Maria och Mats på Fårö. Maria är Magnus chef och de har sen 20 år ett jättefint ställe på Dämba.
De hade druckit drinken när de besökte konstbiennalen i Venedig. Efter lite googlande har jag lärt mig att den är ursprunget till alla vindrinkar som kallas spritz och uppfanns på 50-talet på Venetokusten. Coolt!
APEROL SPRITZ
3 delar Prosecco
2 delar Aperol
1 del sodavatten
is
Blanda Aperol, soda och ett gäng isbitar. Fyll på med Prosecco!
Aperol är en Campariliknande bitter med med lägre alkoholhalt och säljs på Systemet som aperitif.
1 kommentar:
Jaaa! Jag upptäckte den också i Venedig. Väldans god. Beställde man Spritz där fick man frågan om man ville ha med Campari eller Aperol. Jag tycker Aperolvarianten är godast.
Skicka en kommentar