20 juli 2013

sommarhelg


Efter en veckas jobb och gräsänkeliv åkte jag ut till stugan. Jag blev mött redan i Uppsala av de här två sötnosarna och så gjorde vi årets första tur med Lennakatten.


Eftersom vi var på Gotland när det var som mest med smultron var jag rädd att jag missat dem helt. Men i det fuktiga skuggiga gräset bakom den nybyggda friggeboden hittade jag någon deciliter. Blev tillsammans med yoghurt en lyxfrukost.

 
Helgen har inneburit en hel del tittande på Tour de France och i det varma vädret har det passat bra med lite Pimm's till. Jag har inte druckit det på många år, men eftersom det har dykt upp väldigt frekvent mitt sociala medieflöde, har jag nu letat rätt på flaskan på Systembolaget och blandat mig fram till min blandning.

PIMM'S CUP
 
25 cl Pimm’s
75 cl Lemonad
Is
Gurka
Apelsin
Lime
ev annan frukt
Myntablad

Tvätta och skiva gurkan och citrusfrukterna. Blanda sedan samtliga ingredienser i en kanna. Man kan variera frukten men jag tycker att gurkan, apelsinen och myntan är viktiga för smaken.
 
När det gäller lemonad blir det förståss godast med hemgjord, men det funkar även med t ex Lorinas Pink lemonade eller varför inte hederlig svensk fruktsoda.

1 kommentar:

Maria sa...

Å jag älskar Pimm's! Det blir gott med 7Up eller Sprite. Men snäppet vassare med Ginger Ale faktiskt :) Och man _måste_ ha färsk mynta.