19 april 2015

scoutövernattningI helgen hade vi i Kärrtorps scoutkår en gemensam övernattning för alla spårare. 40 stycken 9-åringar på samma ställe. Kaos och glädje om vartannat. Från min avdelning var det 5 stycken vargar som var med.


Det var spår, kontroller, korvgrillning och lekar ute i 9 timmar på lördagen och 5 timmar på söndagen. Bara sovande och frukost var inomhus i Mälarhöjdens scoutkårs hus som vi hyrt.


Frukosten är dagens viktigaste mål, och till och med Erik åt ordentligt. Gröt med äppelmos, mackor och kaffe/choklad. Mums, även om det är lite jobbigt att sitta på golvet och äta...

SCOUTIG HAVREGRYNSGRÖT
10 portioner

1 l havregryn
1,5 l vatten
0.5 l mjölk
2 tsk salt
(smaksättning tex lite vaniljpulver eller kardemumma)

Koka upp vatten och salt. Häll i havregrynen. Koka två minuter. Häll i mjölken och kolla om det behövs mer salt. Smaka av med ev smaksättning. Koka några minuter till, men se upp så att det inte känns som klister.


Söndagens förmiddag ägnades åt femkamp, och den roligaste kontrollen var nog den där scouterna skulle bygga en så hög konstruktion av marshmallows och pasta som möjligt, utan att prata med varandra... 


Jag har sagt det förut, men återupprepar gärna, det är en ynnest att få vara scoutledare för mina vargar. Nioåringar är helt fantastiska!

Blogginlägg 50 av 100 i #Blogg100. HALVVÄGS!!!

Inga kommentarer: