10 april 2015

italienminnen del 3 - pastaskola

Sista eftermiddagen på min Italienresa fick vi lära oss göra pasta av Anna och hennes dotter. Vi gjorde två sorter, ravioli och bucatini. Raviolin gjordes med ägg medans den vanliga pastan som ju kan formas till vad som helst görs bara på mjöl och vatten. Här kommer lite bilder och recept.


ANNAS PASTA

500g durummjöl
250 g kallt vatten

Rör ihop mjöl och vatten till en deg. Låt vila i 30 minuter. Dela i små delar och rulla dem runt tunna metallstavar. (Typ spröten i ett paraply). Dra av "röret" som bildas och lägg på en plåt. Koka i 4 minuter. Servera gärna med tomatsås. 



RAVIOLI

500 g tipo 00-mjöl
4 ägg

Fyllning:
Ricotta
Parmesan
Salt & Peppar

Blanda degen och låt vila i 30 minuter. Kavla ut den tunt för hand eller i maskin. Blanda fyllningen och lägg små bollar på degen. Lägg en bit deg ovanpå. Tryck till ordentligt mellan bollarna och skär ut fyrkanter. Koka i 10 minuter och servera med tomatsås.


Vi fick all pasta serverad med tomatsås, det verkar vara typiskt för den här regionen. Men det går naturligtvis att servera med andra pastasåser.




Blogginlägg 41 av 100 i #Blogg100

Inga kommentarer: