Helgens stora bedrift var att äntligen bli klar med balkongen. Eller helt klar blir man väl aldrig, men nu är den städad och blommor och sittbänk har flyttat ut. Så skönt att rymma ut i min gröna koja när det blir för varmt i lägenheten. Min balkong skuggas nämligen en stor del av dagen av en stor lönn.
Frukost intas förstås på balkongen och gärna en lätt sommarlunch, nu när det är så varmt. Då är ostsallader det bästa, exempelvis min chevresallad med fikonmarmelad, eller en sallad med lite ädelost, smörstekta päron och valnötter, eller en klassisk caprese!
BALKONGCAPRESE
25 g mogna tomater, gärna lite söta
250 g mozzarella
Salt och svartpeppar
1 dl pepprig olivolja
3 msk condimento
färsk basilika
Skölj tomaterna. Skär tomaterna och mozzarellan i bitar. Varva tomater och mozzarellaskivor på ett fat. Salta och peppra. Droppa olivolja och condimento över. Strö över plockad basilika. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar