*** GLAD PÅSK ***
I år blev det ingen påsktårta, utan jag bakade grekiska mandelkakor, kurabiedes. Jag fick receptet från vår fantastiska städare Fani redan i julas. Men de bakas till alla kyrkliga högtider, så de passar ju även till påsk och blev makalöst goda!
FANIS KURABIEDES
150 g mandel
70 g socker
3 msk vatten
300 g smör
110 g florsocker
600 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
30 g rom
Florsocker
Blanda mandel, socker och vatten i en kastrull och rör om på hög temperatur tills mandlarna får en guldbrun färg. Häll upp dem på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka sen mandlarna ganska grovt. Vispa smör och florsocker på hög hastighet tills det är poröst, c:a 20 min. Sänk hastigheten och tillsätt mjöl, bakpulver och rom. Fortsätt vispa och häll i mandlarna. Vispa ytterligare 20 minuter. Gör små bollar och grädda dem i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och rulla i florsocker.
Uppdatering 22/4: Så här såg backen ut i söndags. Svårt att tänka sig att det stått ett till hus i slänten.
Blogginlägg 51 av 100. #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar