Då kommer vi säkert att baka samma muffins som vi gjorde till torsdagens utflykt till Tyresta. Det är Klara som omvandlat mitt favoritrecept på morotskaka från Rosendals kokbok till muffins. Fiffigt och gott! (Vill man göra det som en kaka, skall man baka den i c:a 60 minuter och göra dubbel sats glasyr.)
KLARAS MOROTSKAKEMUFFINS
(12 stycken stora formar)
3 ägg
3,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
0,5 tsk riven muskotnöt
2,5 dl rapsolja
4 dl rivna morötter
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
100 g smör
100 g naturell färskost
1,5 dl florsocker
0,5 citron, juice och rivet skal
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna. Fyll 2/3 av varje muffinsform med smet. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Testa med sticka om de är klara. Rör smöret pösigt. Blanda med de övriga ingredienserna till glasyr. Bre på muffinsen när de har svalnat.
Blogginlägg 53 av 100. #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar