MELITZANOSALATA FRÅN AMORGOS
1-2 st auberginer (500 g)
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft
0,5 tsk salt
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft
0,5 tsk salt
1 msk majonnäs
1 msk tjock yoghurt
1 msk tjock yoghurt
Ställ in ugnen på 200 grader. Skär bort det gröna fästet men låt annars auberginen vara hel. Skär åtta kryss i skalet (fyra om du har två frukter). Skala och dela vitlöksklyftorna på längden. Späcka auberginen med vitlöksbitarna, du får trycka in dem ordentligt i kryssen. Lägg auberginen i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Prova med en sticka att innanmätet känns mjukt. Mixa auberginen och vitlökarna släta, du behöver inte skala auberginen. Tillsätt pressad citron och smaka av med salt. Låt svalna något och blanda med majonnäs och yoghurt.
Originalreceptet, som jag har modifierat lite, kommer ursprungligen från Skånska skafferiet på Taffel. Anna Billing är en fantastisk matbloggare som jag följt länge. Det speciella här är ju att man inte behöver skala auberginerna. Mycket praktiskt!
Blogginlägg 43 av 100. #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar