Jag har provat olika recept genom åren, och till slut fastnat för det här. Jag vet att en del säger att om man har ägg i burgaren är det en pannbiff, må så vara, men jag tycker den blir godare så.
TOPPENGODA HAMBURGARE
400 g nötfärs, helst gjord på högrev
0,5 röd lök
1 ägg
2 tsk worcestershiresås
salt och nymald svartpeppar
När det gäller topping, vill Erik bara ha smält ost, medans Klara gärna går all-in med halloumiost, sallad, tomatskivor, lökringar, ketchup, senap och dressing. Oftast köper vi friscobröd, men ibland rostar vi bara vanligt bröd.
Familjens egen hamburgerdressing har testats fram ur en uppsjö av dressingrecept och vi kallar den darkiedressing, eftersom vi skämtsamt kallar vår lägenhet "home of the darkies".
DARKIEDRESSING
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
0,5 dl finhackad inlagd gurka
1 msk finhackad rödlök
1 msk senap
1 msk chilisås/ketchup
0,5 tsk pressad vitlök
1 krm rökt paprika
salt och nymald svartpeppar
Rör ihop ingredienserna. Dressingen får gärna stå nån timme, så att smakerna utvecklas.
Blogginlägg 55 av 100. #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar