18 juni 2014

heja holland!

Idag hejade vi på Holland och åt holländska pannenkoeken med citronsocker. Och det verkade ju vara en lyckad kombo. Grattis Holland till vinsten över Australien!


HOLLÄNDSK UGNSPANNKAKA

1 dl socker
2 tsk rivet citronskal 

3 stora ägg, rumstempererade
1,5 dl rumstempererad mjölk
1,5 dl Vetemjöl 
1 tsk bakpulver
0,25 tsk vaniljpulver
0,25 tsk kanel
1 krm mald muskotnöt
salt
50 g smör

Ställ en stekgryta i mitten av ugnen i 225 grader. Rör ihop socker och citronskal i en skål. Ställ åt sidan. Vispa äggen kraftigt med elvisp tills smeten är ljus och fluffig. Tillsätt mjölken, mjölet, bakpulvret och kryddorna. Salta efter behag. Fortsätt vispa i ca 1 minut. Smeten ska vara jämn och tunn. Ta ut den varma stekgrytan ur ugnen och lägg i smöret och låt det smälta. Häll sedan i smeten och sätt genast tillbaka stekgrytan i ugnen. Grädda i 25 minuter tills pannkakan är gyllenbrun. Servera direkt med citronsockret!


Vill man göra detta mer matigt kan man strö på riven goudaost och strimlad skinka de sista 5 minuterna. Uteslut då vanilj och kanel i smeten.

Receptet kommer ursprungligen från fina bloggen Husmorsskolan.

1 kommentar:

BP sa...

Å den segern satt verkligen hårt inne. Tyckte nästan lite synd om Australien...