HOLLÄNDSK UGNSPANNKAKA
1 dl socker
2 tsk rivet citronskal
3 stora ägg, rumstempererade
1,5 dl rumstempererad mjölk
1,5 dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk vaniljpulver
0,25 tsk kanel
1 krm mald muskotnöt
salt
50 g smör
Ställ en stekgryta i mitten av ugnen i 225 grader. Rör ihop socker och citronskal i en skål. Ställ åt sidan. Vispa äggen kraftigt med elvisp tills smeten är ljus och fluffig. Tillsätt mjölken, mjölet, bakpulvret och kryddorna. Salta efter behag. Fortsätt vispa i ca 1 minut. Smeten ska vara jämn och tunn. Ta ut den varma stekgrytan ur ugnen och lägg i smöret och låt det smälta. Häll sedan i smeten och sätt genast tillbaka stekgrytan i ugnen. Grädda i 25 minuter tills pannkakan är gyllenbrun. Servera direkt med citronsockret!
Vill man göra detta mer matigt kan man strö på riven goudaost och strimlad skinka de sista 5 minuterna. Uteslut då vanilj och kanel i smeten.
Receptet kommer ursprungligen från fina bloggen Husmorsskolan.
1 kommentar:
Å den segern satt verkligen hårt inne. Tyckte nästan lite synd om Australien...
Skicka en kommentar