15 juni 2014

sommarlediga barn på landet

Vi har sålt vår bil, men i helgen passade vi på att hyra bil och göra ett gäng ärenden. Köpa lister till friggeboden, sommarbur till Alice, storhandla mat och dryck. På Beijer Bygg hade vi egen privat parkering...


Alice gillade verkligen sitt blivande sommarviste. Ny bur och ordentlig hage. Här skall hon bo hela juli.


Barnen fortsatte att bada så mycket det bara gick. Vi hängde flera timmar på bryggan idag, och eftersom det inte blåste fick även jättedonuten följa med i vattnet.


Det bästa med varma dagar på bryggan är väl bryggfikat. Idag bestod det av äppelmuffins, bragokex, bryggkaffe och flädersaft. 


Till sommarlovet hör också läsande. Här har tjejerna hittat en hög gamla Kamratposten. Rätt ok sysselsättning i solen.


När vi kom hem från stugan väntade dagens höjdarmatch Frankrike-Honduras. Till det åt vi ost, sardellkex och fransk cider. 


SARDELLKEX

120 g smör
2 dl vetemjöl
7 st sardellfiléer
0,5 krm cayennepeppar
120 g cheddarost, riven

Blanda vetemjöl, smör, riven ost, sardeller och cayenne i en matberedare. Kör snabbt ihop till en deg. Forma degen till en avlång kantig korv ca 3 cm i diameter. Linda in den i plastfolie eller smörpapper och lägg den i kylen minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen, skär med en vass kniv ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min tills de fått lite färg.

Ytterligare ett bra recept som ursprungligen kommer från Allt om mat.

1 kommentar:

BP sa...

Om jag någonsin skulle lära mig att baka skulle jag satsa på dessa sardellkex - äntligen nå't utan socker.

Tycker inte att Frankrike övertygade mot decimerade Honduras. Det gjorde däremot Tyskland mot Portugal - ja Portugal fick ju också en nyckelspelare utvisad. Vilken uppvisning dock!