Efter den här intensiva gråvädersveckan krävdes det nått färgglatt och fräscht. Tänkte att det skulle bli en tequiladrink. Men en vanlig Margarita kändes lite blekt, så det blev till att kolla vad som fanns hemma.
Och ser man på, det fanns frysta tranbär. Jag gjorde en syrup och ändrade lite i mitt Margaritarecept, och vips så blev det en rosaröd skapelse!
MALENAS TRANBÄRSMARGARITA
4 cl Tequila
2 cl Coitreau
2 cl limejuice
2 cl tranbärssyrup
Skaka med is i en shaker. Sila upp i ett saltkantat glas. För att få saltkant, gnugga in glaskanten med lite lime, häll lite salt på en tallrik och doppa glaset i det.
TRANBÄRSSYRUP
1 dl frysta tranbär
1 dl vatten
1,5 dl socker
Koka upp allt i en kastrull. Mosa bären ordentligt. Låt det stå tills det kallnar, sila upp i flaska och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar